LAATSTE WONINGEN BESCHIKBAAR


bcaec4a0-03cb-11eb-98d4-adadba541f38.png


Binnen Wervenkade zijn zeer uiteenlopende typen woningen beschikbaar, met woonoppervlakten die variëren tussen circa 54 m2 en ruim 281 m2.
De diversiteit van parkwoningen, Merwedewoningen, kadewoningen, appartementen en een penthouse biedt mogelijkheden voor iedere gezinssamenstelling. Voor jong én ouder.

Eigen parkeerplaats
Het exclusieve pand Wervenkade telt in totaal 63 woningen: 41 appartementen en 22 woningen van minimaal drie verdiepingen.
Bij elke woning hoort een eigen privéparkeerplaats.

Vrij woongevoel
De zeer ruime terrassen, de hoogwaardige afwerking, de luxueuze keuken, de energieneutrale installaties, de duurzame materialen en het groene binnenhof geven je een heerlijk vrij woongevoel.
Een gevoel dat nog eens versterkt wordt door het immense uitzicht op het omliggende ecologische park en het fonkelende water.

70d9f960-03d1-11eb-9d30-6b97d1019aed.png


Het appartementengebouw van Wervenkade loopt met prachtige, groene dakterrassen trapsgewijs naar beneden. Deze vorm zorgt voor een maximale lichtinval en continu zicht – van alle zijden – op het omliggende rivierenlandschap.

In totaal komen er direct aan de Merwede 41 appartementen met een oppervlakte van 54 m2 tot maar liefst 250 m2. Sommige met een balkon, andere met een inpandige loggia of toegang tot een groot dakterras.

BEKIJK DE SPECIFICATIES

8872e2e0-03d1-11eb-ac18-41c75074853c.png


Aan de oostgevel, aan de oever van de Merwede, komen 10 exclusieve Parkwoningen met een woonoppervlakte van circa 145 m2 tot ruim 185 m2. De drielaagse gezinswoningen tellen drie grote slaapkamers en zijn ideaal voor een praktijk of kantoor aan huis.

Verder hebben de royale woningen een eigen parkeerplaats, een ruime berging, een fraaie woon-werkruimte op de begane grond, een stijlvolle vide, een buitenruimte op elke verdieping en twee entrees, waarbij de voordeur grenst aan het groene binnenhof.

BEKIJK DE SPECIFICATIES

942a5a90-03d1-11eb-bc7e-7d1b69d9b975.png


De fraaie Merwedewoningen – standaard drie verdiepingen – zijn gesitueerd op het zuiden en profiteren door hun schuine ligging optimaal van de natuurlijke lichtinval.

Er zijn drie woningen van dit type beschikbaar, variërend in grootte tussen 99 m2 en ruim 138 m2. De ruimte op de begane grond leent zich bij uitstek voor een praktijk- of kantoorruimte aan huis. Hier bieden de hoge en grote ramen een mooi zicht op de levendigheid voor de deur.

BEKIJK DE SPECIFICATIES

9f33d050-03d1-11eb-92f6-89cada768b02.png


Luxe, stoer en royaal. Dat zijn de schitterende Kadewoningen in Wervenkade. Met een gemiddelde grootte van 190 m2 kan het hele gezin zich over vier lagen vrij bewegen. Met uitzicht op de Merwede en de historische scheepshelling.

De tot in de puntjes afgewerkte woning heeft maar liefst drie buitenruimtes, een enorme living en een zeer ruim opgezette woonkeuken. Met de grote zolder kun je alle kanten op. Bijvoorbeeld inrichten als loftachtige masterbedroom met eventueel een sauna.

BEKIJK DE SPECIFICATIES

cb8e7eb0-25bf-11eb-b458-c91b07d53643.png


Lees meer over het woningaanbod en de voordelen van wonen in Wervenkade in onze verkoopbrochure.

DOWNLOAD DE BROCHURE

d3bf3290-03ea-11eb-a834-fb04e2339f3d.png


Je persoonlijke domein in huis. Een plek waar je even helemaal jezelf kunt zijn. Om ’s ochtends aangenaam wakker te worden of ’s avonds fijn te ontspannen na een intensieve dag. De badkamer in Wervenkade is standaard compleet afgewerkt met fraai tegelwerk, luxe sanitair en accessoires. Maar hij kan uiteraard ook aangepast worden aan je eigen wensen.

05299bc0-03eb-11eb-9520-b3f6b6c9b618.png


Je woning in Wervenkade wordt voorzien van een excellente keuken van Novitelli, uitgerust met topkwaliteit Whirlpool-apparatuur. Denk aan een koeling, een magnetronoven en een vaatwasmachine. Koken, bakken en braden doe je op de luxe inductiekookplaat met vier kookzones en recirculatieafzuiging aan de muur. Kies jouw keuken op maat in de showroom van leverancier KeukenVision in Dordrecht. Zij zorgen voor de rest.

2b5bb280-03d5-11eb-bc90-43fbb4a3684e.png


Op een van de mooiste plekken in het nieuwe Stadswerven in historisch Dordrecht verrijst Wervenkade. Een stoer gebouw met 63 woningen, een weelderig daklandschap en een inpandige parkeergarage. Wervenkade biedt een unieke kans om comfortabel en luxe te wonen aan het water. Met oog voor het roemrijke industriële verleden, de unieke ligging en de bestaande flora en fauna.

Wervenkade schittert straks aan de rivier de Merwede – vlak bij alle voorzieningen – en biedt een adembenemend uitzicht over het water. De uiterst duurzame woningen zijn gesitueerd rondom een groen binnenhof, trapsgewijs oplopend naar het water. Ze zijn zeer divers en variëren in grootte. Zo kun je kiezen uit parkwoningen, kadewoningen, appartementen of Merwedewoningen. Voor elk wat wils dus. En welke woning je ook kiest: overal geniet je van een weids panorama van het water en het park.

BEKIJK HIER DE 360 GRADEN BEELDEN

3cfb17c0-03d5-11eb-bb64-4b0b61acb76c.png


Naast een hoog afwerkingsniveau scoort Wervenkade ook uitstekend als het gaat om duurzaamheid. De bouw is deels circulair, wat betekent dat bestaande materialen zijn hergebruikt. Daarbij is het gebouw volledig gasloos en heeft het een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van bijna 0, waardoor Wervenkade nagenoeg evenveel energie verbruikt als dat het opwekt. Door de combinatie met groene daken, hergebruik van regenwater en veel vaste beplanting is Wervenkade een fijne plek om te wonen én milieuvriendelijk.

Duurzaamheid is meer dan energiebesparing. Het betekent ook behoud en ontwikkeling van biodiversiteit en een gezonde integratie met de omliggende natuur. Daarom blijven de oude scheepshellingen en de prachtige oude kraan – liggend naast de nieuwbouw van Wervenkade – behouden en wordt dit gebied ingericht als een ecologisch getijdenpark. Op zo’n manier dat de natuur zich in vol ornaat kan ontwikkelen. Soms goed zichtbaar, soms onder de waterspiegel. Een stukje Biesbosch in Stadswerven. Langs dit Wervenpark komt een wandelroute die uitkomt bij de nieuwe voetgangersbrug naar het oude centrum van Dordrecht.

da0eff30-04c2-11eb-8c72-d12090f600f6.png


Op de begane grond van Wervenkade is er bij uitstek plek voor inspirerende werkplekken. Passend bij het karakter van deze van oudsher industriële plek: verrassend, stoer en uitnodigend. Toekomstige ondernemers, vindingrijke partijen en nieuwe makers leveren hier een bijdrage aan de nieuwe trekpleister van Dordrecht. Op zo’n manier dat wonen, werken, recreëren en leven organisch door elkaar lopen.

Stadswerven komt op de Kop van de Staart, rond de voormalige scheepswerf De Biesbosch. De integrale, ecologische en duurzame herontwikkeling betreft circa 70 hectare water en land in het hart van de Drechtsteden. Voorzieningen als scholen, winkels, ateliers, musea, galeries, horeca, een wijkcentrum, een jachthaven, groene pleinen en parkeerplekken krijgen hun plek in Stadswerven. Aan hotspots geen gebrek.