6c5e1780-049c-11eb-bd1d-15cb2f076431.png


Het stoere Wervenkade maakt deel uit van het omvangrijke nieuwbouwproject Stadswerven, dat uniek is voor Dordrecht en de omliggende Drechtsteden. De komende jaren wordt dit oostelijke waterfront omgetoverd tot een levendige en hoogwaardige woonwijk, met een mooie mix van koop- en huurwoningen.

De eerste pioniers hebben hun intrek al genomen in dit bijzondere stukje Dordrecht. En de komende jaren komen er nog eens honderden woningen bij. Stadswerven ontwikkelt zich tot een nieuwe dynamische wijk, die refereert aan de industriële historie van de scheepsbouw. Het omliggende water, het ruige karakter en de overblijfselen uit die bloeiende industrie vormen de ankerpunten in deze grootscheepse transformatie.

De gebiedsontwikkeling – op het kruispunt waar drie grote rivieren samenkomen – biedt volop kansen aan nieuwe en bestaande Dordtenaren, ondernemers, gezinnen en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Zo is er alle ruimte voor wonen, werken, cultuur, ontspanning en horeca. Het trapsgewijze gebouw Wervenkade geeft het gebied extra elan en fungeert straks als de nieuwe entree van deze unieke wijk in ontwikkeling.

2b5bb280-03d5-11eb-bc90-43fbb4a3684e.png


Op een van de mooiste plekken in het nieuwe Stadswerven in historisch Dordrecht verrijst Wervenkade. Een stoer gebouw met 63 woningen, een weelderig daklandschap en een inpandige parkeergarage. Wervenkade biedt een unieke kans om comfortabel en luxe te wonen aan het water. Met oog voor het roemrijke industriële verleden, de unieke ligging en de bestaande flora en fauna.

Wervenkade schittert straks aan de rivier de Merwede – vlak bij alle voorzieningen – en biedt een adembenemend uitzicht over het water. De uiterst duurzame woningen zijn gesitueerd rondom een groen binnenhof, trapsgewijs oplopend naar het water. Ze zijn zeer divers en variëren in grootte. Zo kun je kiezen uit parkwoningen, kadewoningen, appartementen of Merwedewoningen. Voor elk wat wils dus. En welke woning je ook kiest: overal geniet je van een weids panorama van het water en het park.

BEKIJK HIER DE 360 GRADEN BEELDEN

3cfb17c0-03d5-11eb-bb64-4b0b61acb76c.png


Naast een hoog afwerkingsniveau scoort Wervenkade ook uitstekend als het gaat om duurzaamheid. De bouw is deels circulair, wat betekent dat bestaande materialen zijn hergebruikt. Daarbij is het gebouw volledig gasloos en heeft het een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van bijna 0, waardoor Wervenkade nagenoeg evenveel energie verbruikt als dat het opwekt. Door de combinatie met groene daken, hergebruik van regenwater en veel vaste beplanting is Wervenkade een fijne plek om te wonen én milieuvriendelijk.

Duurzaamheid is meer dan energiebesparing. Het betekent ook behoud en ontwikkeling van biodiversiteit en een gezonde integratie met de omliggende natuur. Daarom blijven de oude scheepshellingen en de prachtige oude kraan – liggend naast de nieuwbouw van Wervenkade – behouden en wordt dit gebied ingericht als een ecologisch getijdenpark. Op zo’n manier dat de natuur zich in vol ornaat kan ontwikkelen. Soms goed zichtbaar, soms onder de waterspiegel. Een stukje Biesbosch in Stadswerven. Langs dit Wervenpark komt een wandelroute die uitkomt bij de nieuwe voetgangersbrug naar het oude centrum van Dordrecht.

da0eff30-04c2-11eb-8c72-d12090f600f6.png


Op de begane grond van Wervenkade is er bij uitstek plek voor inspirerende werkplekken. Passend bij het karakter van deze van oudsher industriële plek: verrassend, stoer en uitnodigend. Toekomstige ondernemers, vindingrijke partijen en nieuwe makers leveren hier een bijdrage aan de nieuwe trekpleister van Dordrecht. Op zo’n manier dat wonen, werken, recreëren en leven organisch door elkaar lopen.

Stadswerven komt op de Kop van de Staart, rond de voormalige scheepswerf De Biesbosch. De integrale, ecologische en duurzame herontwikkeling betreft circa 70 hectare water en land in het hart van de Drechtsteden. Voorzieningen als scholen, winkels, ateliers, musea, galeries, horeca, een wijkcentrum, een jachthaven, groene pleinen en parkeerplekken krijgen hun plek in Stadswerven. Aan hotspots geen gebrek.

MEER OVER DE LOCATIE

effcbae0-03d4-11eb-9945-b5a7bee69cad.png


Ook vanuit een toplocatie in Dordrecht genieten van een adembenemend uitzicht op de Merwede?
Bekijk dan nu het uitgebreide woningaanbod van Wervenkade.


BEKIJK HIER HET WONINGAANBOD