20 juli 2021

Start heiwerk

Op 12 juni 2021 is er een begin gemaakt met het aanbrengen van de funderingspalen voor het project Wervenkade. De komende weken is de aannemer bezig om de palen met een lengte van ca 30 m in de grond te heien.

7 JUNI 2021

Start bouw Wervenkade

Het is zover! De bouw van Wervenkade gaat eind deze maand van start. Momenteel zijn wij druk bezig om de bouwwerkzaamheden op te starten. Zo zijn de voorbereidingen voor het uitvoeren van grondwerk en het plaatsen van funderingspalen in volle gang en is de verwachting dat het benodigde heiwerk nog voor de aankomende zomervakantie van start gaat.

Ook wonen op deze prachtige locatie? Wees er dan snel bij en schrijf je dan nu nog in voor de laatst beschikbare bouwnummers via onze woningzoeker!

GA NAAR DE WONINGZOEKER

1 maart 2021

Omgevingsvergunning Wervenkade onherroepelijk

De gemeente Dordrecht heeft de vergunningaanvraag in behandeling genomen, gecontroleerd en vervolgens verleend. De omgevingsvergunning voor het project Wervenkade is in februari definitief onherroepelijk geworden. Dat betekent dat Bemog Projektontwikkeling en de aannemer Hazenberg toestemming hebben om het project te realiseren.

De verwachting is dat na het heiwerk van de damwand, welke door de gemeente uitgevoerd wordt langs het nieuwe Wervenpark, de bouwactiviteiten kunnen starten. Afhankelijk van de voortgang van het aanbrengen van de damwand en de verkoop, is de verwachting dat rond de zomervakantie de aannemer kan gaan starten met de bouwactiviteiten.

18 JANUARI 2021

Wervenkade op de kaart van Dordrecht!

Op het kruispunt van de Beneden Merwede, Noord en Oude Maas ontstaat de nieuwe wijk Stadswerven, waar Wervenkade trots onderdeel van uitmaakt.

Bij de entree van Stadswerven-Noord staan de resten van een scheepshelling en een oude scheepskraan. De gemeente legt een park aan op deze voormalige scheepswerf: het Wervenpark. Het Wervenpark is een park met historische elementen, waar natuurontwikkeling de ruimte krijgt.

Begin 2021 start de Gemeente Dordrecht met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van het park. Exact weten welke werkzaamheden daarbij gepaard gaan? Bekijk het via onderstaande knop direct in de video op de website van Gemeente Dordrecht.

BEKIJK DE VIDEO

12 NOVEMBER 2020

Nu in verkoop!

Alle woningen van Wervenkade zijn in verkoop!

Bekijk de definitieve verkoopprijzen direct in de woningzoeker. Daar vindt u, onder de knop ’Downloads’, van elk bouwnummer ook de verkooptekeningen terug.
Bekijk en download de overige stukken op de pagina Downloads.

Bevestig uw inschrijving

Tijdens de start verkoopperiode is het belangrijk dat u naast het opgeven van uw bouwnummervoorkeuren uw inschrijving voor Wervenkade bevestigt. Dit is van belang wanneer u voor het eerst uw bouwnummervoorkeuren opgeeft maar ook wanneer u dit tijdens de pre-sale periode als 'early bird' al heeft gedaan.

19 OKTOBER 2020

Wervenkade in pre-sale!

Alle woningen in Wervenkade zijn deze week de zogenaamde pre-sale fase ingegaan. Dit betekent dat u via de woningzoeker op deze website uw voorkeuren kunt aangeven voor de verschillende woningen. Dit gebeurt op bouwnummer. Bekijk het plan en de woningen en kies maximaal 5 bouwnummers waar u met ons over in gesprek zou willen gaan. Vervolgens wordt u gevraagd om aanvullende gegevens over uzelf en uw situatie aan ons kenbaar te maken. Heeft u dit eenmaal gedaan, dan benaderen we u vanzelf om met u tot een principe-overeenstemming te komen.

In verkoop
Na deze pre-sale fase gaan we officieel in verkoop en zijn ook de contracten en definitieve koopsommen beschikbaar. U kunt nu de principe-overeenstemming omzetten in een concrete optie, waarna het verkoopgesprek met u zal plaatsvinden. Op donderdag 12 november start de officiële verkoop van Wervenkade. De verwachting is dat de eerste officiële koopcontracten begin december kunnen worden getekend.

18 OKTOBER 2020

Uniek ecologisch getijdenpark

Het Wervenpark, dat direct naast Wervenkade zal worden gerealiseerd, is een vroegere industriële scheepshelling die zal worden omgebouwd tot een nieuwe open ruimte. Hier heeft de natuur vrij spel om zich te ontwikkelen tot een klein getijdenpark. Eb en vloed heeft op deze plek namelijk behoorlijk wat invloed. Gezien de ligging langs de Beneden Merwede is er namelijk een verschil van circa 70 centimeter tussen hoog en laag water. De betonnen oude scheepshellingen en een kraanbaan die onderdeel uitmaken van het ontwerp herinneren aan de historie van Stadswerven.

Building with nature
Het park is gebouwd op basis van het zogenaamde Building with Nature concept. Dit betekent dat de natuur langzaamaan de ruimte zelf opbouwt en inricht. Zo zal het water sediment uit de rivier afzetten aan de oevers of door erosie dit sediment ook afvoeren. Naast de kansen voor een mooi nieuw natuurpark en verdere ecologische ontwikkeling, biedt het Wervenpark ook ruimte voor recreatie en spelen aan de nieuwe bewoners in de omgeving.