a5f195f0-04ad-11eb-991e-97cb5ce37b0a.png


Wervenkade ligt centraal. Binnen 10 minuten wandel je het historische centrum in. Met de auto ben je binnen 25 minuten in Rotterdam en in 7 minuten in Papendrecht. Liever met het openbaar vervoer? De bushalte ligt op slechts een paar minuten lopen.

Bekijk alle hotspots direct op de kaart!

Wervenkade
Historisch centrum Historisch centrum
Het kloppende stadshart met indrukwekkende musea, eeuwenoude pakhuizen en historische handelsstraten herinnert aan het welvarende verleden van deze stad aan het water. Niet alleen telt de historische binnenstad van Dordrecht zo’n 1.000 monumenten, ze worden bovendien fraai geëxploiteerd als restaurant, museum of theater.
Wantijpark Wantijpark
In Dordrecht, aan de rand van de stad, ligt het Wantijpark. Dit echte stadspark – in Engelse landschapsstijl – is in 1937 aangelegd om werk te creëren. Anno nu is het een heerlijke recreatieplek met een rijkdom aan vogels. Wandel over de slingerpaden en langs natuurlijke vijvers, eeuwenoude moerascipressen en groene grasvelden. En… geniet.
Bioscoop Kinepolis Bioscoop Kinepolis
Ontspannen een filmpje pakken kan in het prachtige pand met glazen pui – gericht op het water – van Kinepolis. De bioscoop beschikt over 6 zalen, 1.200 comfortabele stoelen, een brasserie en een terras. Voorafgaand aan de film geniet je van een verfrissend glaasje cava en overheerlijke tapas. En vanaf het terras kijk je schitterend uit over het Wantij.
Villa Augustus Villa Augustus
Een van Dordrechts bekendste hotspots is Villa Augustus. Een all day restaurant in het voormalige pomphuis, met een mooie (moes)tuin en boomgaard waar je doorheen mag struinen. Ertegenover staat de oude watertoren, waar het hotel in zit. Het is een verrassend en uniek lustoord voor fijnproevers en levensgenieters.
Restaurant-Gastrobar Post Restaurant-Gastrobar Post
Dé culinaire ontmoetingsplek in hartje Dordrecht. Dit ambachtelijk restaurant zit in het voormalige postkantoor en is fraai gerenoveerd. De grote ramen bieden een mooi zicht op de dynamiek in de stad. En de chef-koks? Die doen er alles aan om hun gasten te verrassen met iets bijzonders.
Schouwburg Kunstmin Schouwburg Kunstmin
Bekende cabaretiers, intieme dansvoorstellingen en vrolijk kindertheater: alles komt voorbij in schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Gevestigd in een rijksmonument in neorenaissance-stijl met een neobarok interieur. Dat alleen al maakt een avondje uit hier tot een beleving. Voor velen is dit de mooiste schouwburg van Nederland.
Restaurant Willaerts Restaurant Willaerts
Een begrip in Papendrecht en ver daarbuiten. De ligging van het restaurant is hiervoor bepalend: culinair genieten, met schitterend uitzicht op de Merwede. Kies iets lekkers van de toegankelijke menu- en drankenkaart en geniet van de gastvrije bediening en het adembenemende drierivierenpunt van de Drechtsteden. Bekijk
Grand Café Khotinsky Grand Café Khotinsky
In het Energiehuis in Dordrecht (Noordendijk 148) vind je KHOTINSKY. Dit gastvrije grand café is met zijn open karakter dé ontmoetingsplek bij uitstek. Voel je comfortabel in de warme huiselijke sfeer en ga lekker zitten op het podium, de gezellige zitjes, aan de centraal gelegen bar of de lange leestafel. Voor elke gelegenheid en voor ieder gezelschap is er wel een fijn plekje te vinden. Vergeet ’s zomers het buitenterras ook niet. Aan de kant van de molen zit je er bijna de hele dag in de zon!

7a6bb1f0-04a9-11eb-b2cf-afba00fddbf4.png


In Wervenkade woont iedereen aan de Merwede. Op welk woningtype je keuze ook valt. Het wonen aan de rivier maakt van deze locatie iets bijzonders. Met alle dynamiek op het water en het lichtspel van de seizoenen.

De alzijdige oriëntatie van het gebouw zorgt ervoor dat er altijd iets te zien is. Van boten die voorbijgaan op de Merwede en de trekvogels in het Wervenpark tot de wisselende getijden van het Wantij. Of je nu uitkijkt op Papendrecht en de Merwede vanaf de noordzijde, de levendigheid vanaf de oostzijde of de kade met het Wervenpark vanaf de westzijde: het zinnenprikkelende uitzicht verveelt nooit.

Bekijk hieronder de prachtige 360 graden beelden van Wervenkade!

Uitzicht vanaf

3e verdieping:
circa 9,5 m hoogte

Uitzicht vanaf

6e verdieping:
circa 18,5 m hoogte

Uitzicht vanaf

9e verdieping:
circa 27,5 m hoogte

cb8e7eb0-25bf-11eb-b458-c91b07d53643.png


Lees meer over het woningaanbod en de voordelen van wonen in Wervenkade in onze verkoopbrochure.

DOWNLOAD DE BROCHURE

95e8d740-04a7-11eb-82e8-7bcd0e4407ae.png


Waar ooit de nieuwgebouwde schepen het Wantij en de Merwede ingleden, komt nu Wervenkade. Op een idyllische plek met een indrukwekkende geschiedenis. Net zo imponerend als de historie van Dordrecht, de oudste stad van Nederland.

Op dit bijzondere stukje Dordt bloeide ooit de Nederlandse scheepvaart en -bouw volop. Op de oude scheepshellingen – naast Wervenkade – zijn honderden schepen te water gelaten. Timmerlui zwoegden aan hun werkbank, lassers bewerkten het metaal en schippers losten hun lading. Nu worden de kades ingericht als bruisend stadsgebied, waar wonen, werken, recreëren en leven organisch samengaan. Met behoud van de industriële sfeer. Zo krijgen de scheepshellingen en de prachtige oude kraan een vaste plek aan de oevers van een nieuw aangelegd ecologisch park.

Dordrecht kreeg in 1220 stadsrechten en is daarmee de oudste stad van Holland. Het was ook lang de belangrijkste stad van het land. Gelegen in een waterrijk gebied met rivieren als de Merwede, de Noord en de Oude Maas. En met een levendige handel in hout, graan en wijn. Waar je ook bent, die historie vind je overal terug. In pittoreske winkelstraten, beeldbepalende monumenten, kolossale pakhuizen, eeuwenoude havens en middeleeuwse kloosters.


Begin 2021 start de Gemeente Dordrecht met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van het park. Benieuwd welke werkzaamheden daarbij gepaard gaan?
Bekijk het via onderstaande knop direct in de video op de website van Gemeente Dordrecht.


BEKIJK DE VIDEO

effcbae0-03d4-11eb-9945-b5a7bee69cad.png


Ook vanuit een toplocatie in Dordrecht genieten van een adembenemend uitzicht op de Merwede met verrassende voorzieningen in je nabije omgeving?
Bekijk dan nu het uitgebreide woningaanbod van Wervenkade.

BEKIJK HIER HET WONINGAANBOD