a5f195f0-04ad-11eb-991e-97cb5ce37b0a.png


Wervenkade ligt centraal. Binnen 10 minuten wandel je het historische centrum in. Met de auto ben je binnen 25 minuten in Rotterdam en in 7 minuten in Papendrecht. Liever met het openbaar vervoer? De bushalte ligt op slechts een paar minuten lopen.

Al met al wonen op een unieke locatie met tal van voorzieningen in de nabije omgeving. Ga culinair op pad op de Staart of duik het historische centrum in! Of ga met de kinderen naar musea, parken, de bioscoop, het theater of naar de Dierenweide voor een leuk en leerzaam dagje uit.

Bekijk alle hotspots direct op de kaart!

Wervenkade
Historisch centrum Historisch centrum
Het kloppende stadshart met indrukwekkende musea, eeuwenoude pakhuizen en historische handelsstraten herinnert aan het welvarende verleden van deze stad aan het water. Niet alleen telt de historische binnenstad van Dordrecht zo’n 1.000 monumenten, ze worden bovendien fraai geëxploiteerd als restaurant, museum of theater.
Wantijpark Wantijpark
In Dordrecht, aan de rand van de stad, ligt het Wantijpark. Dit echte stadspark – in Engelse landschapsstijl – is in 1937 aangelegd om werk te creëren. Anno nu is het een heerlijke recreatieplek met een rijkdom aan vogels. Wandel over de slingerpaden en langs natuurlijke vijvers, eeuwenoude moerascipressen en groene grasvelden. En… geniet.
Bioscoop Kinepolis Bioscoop Kinepolis
Ontspannen een filmpje pakken kan in het prachtige pand met glazen pui – gericht op het water – van Kinepolis. De bioscoop beschikt over 6 zalen, 1.200 comfortabele stoelen, een brasserie en een terras. Voorafgaand aan de film geniet je van een verfrissend glaasje cava en overheerlijke tapas. En vanaf het terras kijk je schitterend uit over het Wantij.
Villa Augustus Villa Augustus
Een van Dordrechts bekendste hotspots is Villa Augustus. Een all day restaurant in het voormalige pomphuis, met een mooie (moes)tuin en boomgaard waar je doorheen mag struinen. Ertegenover staat de oude watertoren, waar het hotel in zit. Het is een verrassend en uniek lustoord voor fijnproevers en levensgenieters.
Restaurant-Gastrobar Post Restaurant-Gastrobar Post
Dé culinaire ontmoetingsplek in hartje Dordrecht. Dit ambachtelijk restaurant zit in het voormalige postkantoor en is fraai gerenoveerd. De grote ramen bieden een mooi zicht op de dynamiek in de stad. En de chef-koks? Die doen er alles aan om hun gasten te verrassen met iets bijzonders.
Schouwburg Kunstmin Schouwburg Kunstmin
Bekende cabaretiers, intieme dansvoorstellingen en vrolijk kindertheater: alles komt voorbij in schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Gevestigd in een rijksmonument in neorenaissance-stijl met een neobarok interieur. Dat alleen al maakt een avondje uit hier tot een beleving. Voor velen is dit de mooiste schouwburg van Nederland.
Restaurant Willaerts Restaurant Willaerts
Een begrip in Papendrecht en ver daarbuiten. De ligging van het restaurant is hiervoor bepalend: culinair genieten, met schitterend uitzicht op de Merwede. Kies iets lekkers van de toegankelijke menu- en drankenkaart en geniet van de gastvrije bediening en het adembenemende drierivierenpunt van de Drechtsteden. Bekijk
Grand Café Khotinsky Grand Café Khotinsky
In het Energiehuis in Dordrecht (Noordendijk 148) vind je KHOTINSKY. Dit gastvrije grand café is met zijn open karakter dé ontmoetingsplek bij uitstek. Voel je comfortabel in de warme huiselijke sfeer en ga lekker zitten op het podium, de gezellige zitjes, aan de centraal gelegen bar of de lange leestafel. Voor elke gelegenheid en voor ieder gezelschap is er wel een fijn plekje te vinden. Vergeet ’s zomers het buitenterras ook niet. Aan de kant van de molen zit je er bijna de hele dag in de zon!
Jumbo Dordrecht Jumbo Dordrecht
Doe je dagelijkse boodschappen lekker om de hoek bij Jumbo! Elke dag gaat Jumbo voor 100% tevredenheid: de beste service, het grootste assortiment én de laagste prijs. Hun vriendelijke medewerkers staan graag voor je klaar om je te verwelkomen in de winkel.
STROOM Huisartsenzorg STROOM Huisartsenzorg
STROOM Huisartsenzorg is gevestigd in KV13 eerstelijnshuis, gezondheidscentrum in Dordrecht. We werken intensief samen met andere zorgverleners, onder andere met Benu Apotheek Wantij.
Binnenvaartmuseum Binnenvaartmuseum
Het eerste en enige binnenvaartmuseum van Nederland! Een museum dat continu in ontwikkeling is en niet alleen aandacht schenkt aan de historie van de binnenvaart, maar waar ook de huidige innovatieve binnenvaart aan bod komt. Naast een permanente tentoonstelling, staat er elk jaar een nieuw thema centraal.
Het Monument Festival Het Monument Festival
Het Monument Festival is vóór en dóór Dordrecht! Muziek, kunst & goed eten!
Peuterspeelzaal en Basisschool Wantijschool Peuterspeelzaal en Basisschool Wantijschool
De Wantijschool is één van de dertien basisscholen in Dordrecht gelegen aan de Maasstraat in de wijk de Staart en aan het Oranje Vrijstaatplein in de wijk het Reeland. De Wantijschool kan het best omschreven worden als een kleinschalige en rustige buurtschool.
Brasserie Downtown Brasserie Downtown
Brasserie Down Town bestaat al 22 jaar. Het bedrijf is als lunchroom begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige Brasserie.De goede prijs/kwaliteitsverhouding maakt het restaurant toegankelijk voor een breed publiek. Wij zijn er voor iedereen van 0 tot 100 jaar.
Eetcafé Waterlust Eetcafé Waterlust
Waterlust is uniek in Dordrecht. Een drijvend eetcafé gelegen in de 2de jachthaven aan het Wantij. Geniet tijdens jouw lunch of diner van het prachtige uitzicht op de haven. Natuurlijk ben je ook welkom voor een hapje of een drankje op het terras.
Dierenweide Wantijpark Dierenweide Wantijpark
Ga er met de kinderen heerlijk een dagje op uit. Bezoek het groene Wantijpark en ga op bezoek bij de dieren!
Het Energiehuis Het Energiehuis
Een geliefd en één van de belangrijkste en dynamische podia in Zuid-Holland. Deze voormalige electriciteitscentrale telt maar liefst drie vlakke vloer theater- en concertzalen en drie popzalen, elf goed ingerichte oefenruimtes voor bands, 30 dansstudio’s, ateliers en lesruimtes. Geopend van vroeg tot ’s avonds laat is dit een plek waar je je verbeelding en creativiteit kunt prikkelen en vieren.
Stadsbibliotheek Dordrecht Stadsbibliotheek Dordrecht
De Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal. De bieb is een (online) plek waar jij jezelf kunt ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van - De bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen.
Scouting Johan en Cornelis de Witt Scouting Johan en Cornelis de Witt
Op 29 april 1911 is waterscoutinggroep Johan en Cornelis de Witt opgericht in Dordrecht. We zijn één van de oudste groepen van Nederland, maar we zijn nog steeds springlevend! Met ongeveer 100 actieve leden zijn wij een kleine gezellige groep.
HBO Drechtsteden HBO Drechtsteden
Goed onderwijs is geen eenrichtingsverkeer. Bij HBO Drechtsteden geloven we daarom in co-creatie. Want wie beter dan jijzelf weet wat je nodig hebt voor de beste resultaten? Onze opleidingen zijn op maat gemaakt. En ons onderwijs staat middenin de snel bewegende wereld van vandaag. Dat zie je niet alleen terug in wat je leert, maar ook hoe je dat doet. Kleinschalig, modern, betrokken. Dat is HBO Drechtsteden.
Wantijbad Dordrecht Wantijbad Dordrecht
Openlucht zwembad Het Wantijbad is een openlucht zwembad met een diep, halfdiep en ondiep zwembassin en een speelgracht met open water.

7a6bb1f0-04a9-11eb-b2cf-afba00fddbf4.png


In Wervenkade woont iedereen aan de Merwede. Op welk woningtype je keuze ook valt. Het wonen aan de rivier maakt van deze locatie iets bijzonders. Met alle dynamiek op het water en het lichtspel van de seizoenen.

De alzijdige oriëntatie van het gebouw zorgt ervoor dat er altijd iets te zien is. Van boten die voorbijgaan op de Merwede en de trekvogels in het Wervenpark tot de wisselende getijden van het Wantij. Of je nu uitkijkt op Papendrecht en de Merwede vanaf de noordzijde, de levendigheid vanaf de oostzijde of de kade met het Wervenpark vanaf de westzijde: het zinnenprikkelende uitzicht verveelt nooit.

Bekijk hieronder de prachtige 360 graden beelden van Wervenkade!

Uitzicht vanaf

3e verdieping:
circa 9,5 m hoogte

Uitzicht vanaf

6e verdieping:
circa 18,5 m hoogte

Uitzicht vanaf

9e verdieping:
circa 27,5 m hoogte

cb8e7eb0-25bf-11eb-b458-c91b07d53643.png


Lees meer over het woningaanbod en de voordelen van wonen in Wervenkade in onze verkoopbrochure.

DOWNLOAD DE BROCHURE

95e8d740-04a7-11eb-82e8-7bcd0e4407ae.png


Waar ooit de nieuwgebouwde schepen het Wantij en de Merwede ingleden, komt nu Wervenkade. Op een idyllische plek met een indrukwekkende geschiedenis. Net zo imponerend als de historie van Dordrecht, de oudste stad van Nederland.

Op dit bijzondere stukje Dordt bloeide ooit de Nederlandse scheepvaart en -bouw volop. Op de oude scheepshellingen – naast Wervenkade – zijn honderden schepen te water gelaten. Timmerlui zwoegden aan hun werkbank, lassers bewerkten het metaal en schippers losten hun lading. Nu worden de kades ingericht als bruisend stadsgebied, waar wonen, werken, recreëren en leven organisch samengaan. Met behoud van de industriële sfeer. Zo krijgen de scheepshellingen en de prachtige oude kraan een vaste plek aan de oevers van een nieuw aangelegd ecologisch park.

Dordrecht kreeg in 1220 stadsrechten en is daarmee de oudste stad van Holland. Het was ook lang de belangrijkste stad van het land. Gelegen in een waterrijk gebied met rivieren als de Merwede, de Noord en de Oude Maas. En met een levendige handel in hout, graan en wijn. Waar je ook bent, die historie vind je overal terug. In pittoreske winkelstraten, beeldbepalende monumenten, kolossale pakhuizen, eeuwenoude havens en middeleeuwse kloosters.


Begin 2021 start de Gemeente Dordrecht met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van het park. Benieuwd welke werkzaamheden daarbij gepaard gaan?
Bekijk het via onderstaande knop direct in de video op de website van Gemeente Dordrecht.


BEKIJK DE VIDEO

effcbae0-03d4-11eb-9945-b5a7bee69cad.png


Ook vanuit een toplocatie in Dordrecht genieten van een adembenemend uitzicht op de Merwede met verrassende voorzieningen in je nabije omgeving?
Bekijk dan nu het uitgebreide woningaanbod van Wervenkade.

BEKIJK HIER HET WONINGAANBOD